Dinkelmuziek leeft!

DINKELMUZIEK LEEFT!’

Op zondag 19 mei 2019 vindt er een groots opgezet federatieconcert in de gemeente Dinkelland plaats, met als naam: ‘Dinkelmuziek leeft!’
Met zeven muziekverenigingen van de gemeente Dinkelland wordt er een uniek concert gegeven! Zeven orkesten zullen tezamen spelen, dus er zal een orkest zijn van ruim 200 muzikanten! De drumbands, in totaal ca. 70 slagwerkers, zullen in groepen optreden.
De deelnemende verenigingen zijn:
– Fanfare Amicitia uit Tilligte
– Fanfare St. Caecilia uit Saasveld
– Harmonie St. Plechelmus uit Deurningen
– Fanfare St. Henricus uit Rossum
– Harmonie de Eendracht uit Denekamp
– Harmonie Caecilia uit Ootmarsum
– Harmonie St. Remigius uit Weerselo
Het concert zal plaatsvinden op het Nicolaasplein te Denekamp.
Iedere dirigent dirigeert zijn/haar eigen gekozen werk. Voor dit grote spektakel is speciaal een openingsmars geschreven door componist dhr. Egbert van Groningen: de ‘Dinkelmars’. De burgemeester van Dinkelland, dhr. John Joosten, zal deze mars dirigeren. Als slotmars spelen álle blazers én drummers de mars Harmonique.
’s Morgens, vanaf 10.00 uur wordt er gerepeteerd en ’s middags om 14.30 uur is de aanvang van het  grote concert. Het wordt een fantastische gebeurtenis, waarvan de muziek nog lang in onze oren zal klinken!
Het geheel wordt georganiseerd door een groep enthousiaste verenigingsmensen, waarvan de verenigingen aangesloten zijn bij de FMD (Federatie Muziekverenigingen Dinkelland).