Dinkelmuziek leeft!

DINKELMUZIEK LEEFT!’

Op zondag 19 mei 2019 vond er een groots opgezet federatieconcert in de gemeente Dinkelland plaats, met als naam: ‘Dinkelmuziek leeft!’
Met zeven muziekverenigingen van de gemeente Dinkelland werd er een uniek concert gegeven! Zeven orkesten speelden tezamen, dus er was een orkest van zo’n 250 muzikanten! De drumbands, in totaal ca. 70 slagwerkers, traden in groepen op.
De deelnemende verenigingen waren:
– Fanfare Amicitia uit Tilligte
– Fanfare St. Caecilia uit Saasveld
– Harmonie St. Plechelmus uit Deurningen
– Fanfare St. Henricus uit Rossum
– Harmonie de Eendracht uit Denekamp
– Harmonie Caecilia uit Ootmarsum
– Harmonie St. Remigius uit Weerselo
Het concert vond plaats op het Nicolaasplein te Denekamp.
Iedere dirigent dirigeerde zijn/haar eigen gekozen werk. Voor dit grote spektakel was speciaal een openingsmars geschreven door componist dhr. Egbert van Groningen: de ‘Dinkelmars’. De burgemeester van Dinkelland, dhr. John Joosten, dirigeerde deze mars. Als slotmars speelden álle blazers én drummers de mars Harmonique.
’s Morgens, vanaf 10.00 uur werd er gerepeteerd en ’s middags om 14.30 uur was de aanvang van het grote concert. Het was een fantastische gebeurtenis, waarvan de muziek nog lang in onze oren klonk!
Het geheel werd georganiseerd door een groep enthousiaste verenigingsmensen, waarvan de verenigingen aangesloten zijn bij de FMD (Federatie Muziekverenigingen Dinkelland).